Kuzine soba nasıl kullanılır? Sorusu, ısınma gereci, pişirme gereci, sıcak tutma gereci gibi farklı başlıklar altında cevaplanmaktadır. Kuzine sobayı sağlıklı bir şekilde ya da verimli bir şekilde kullanmak istiyor iseniz, öncelikli olarak temiz ürün, garantili ürün, sağlam ürün ve amaca yönelik ürün anlayışlarında hareket etmeli ve bir kuzine soba elde etmelisiniz. İmalatlarımız doğrultusunda sizlere ulaştırdığımız garantili tüm kuzine soba çeşitlerimiz ile almış olduğunuz ürün ile herhangi bir sorun ile karşılaşmanız mümkün değildir. Uzun yıllar sobalarımızı güven içerisinde kullanabilir ve her türlü amaca hizmet edecek bu ürünümüz sayesinde, birkaç ev aletini bir arada bulundurma özelliğine sahip olabilirsiniz.

Kuzine sobaların klasik özelliği hiç şüphesiz ki, birkaç elektrikli ev aletinin yerine geçmesidir. Isınma bedelinde de minimum maliyetler ile maksimum derecede sıcaklık düzeyi sizlere ulaştırılmaktadır. Sobanın kullanılması konusunda üç ayrı bölüm bulunmaktadır. Isı bölümü yani odunların konulduğu bölüm, fırın bölümü yani tepsilerinizin içerisine gireceği ve pişirme işleminin yapılacağı bölüm iki ana bölümü meydana getirmiştir. Tabla olarak ifade edilen bölüm, sobanın en üst kısmıdır ve bu bölüm, hem pişirme, hem ısıtma, hem de sıcak tutma amacıyla kullanabileceğiniz oldukça kapsamlı bir bölümdür.

Kuzine Soba Kullanım Aşamaları

Kuzine soba, her amaca hizmet edecek şekilde tasarlanmış, üretilmiş ve sizlere ulaştırılmış bir üründür. Geçmişte oldukça sık bir şekilde kullanılan sobalar, günümüzde geçerliliğini ya da popülerliğini yitiriyor olsa da, işlevsel özelliği ve ekonomik bedelleri nedeniyle her geçen gün daha fazla tercih edilmeye başlanmıştır. Kullanım aşamasında, sobanın kurularak kullanıma hazır hale getirilmesi ilk sırada bulunmaktadır.

Ücretsiz kargo ile Türkiye’nin Her yerine satış hizmeti

Ücretsiz bir şekilde kargo hizmeti ile adresinize kadar gönderdiğimiz ürünü teslim aldığınız esnada, sizlere kullanım ve kurulum şeması şeklinde ayrı bir katalogda gönderilecektir. Bu sobanın demonte olduğu anlamına gelmemektedir. Soba hazır vaziyette sizlere ulaştırılacaktır. Yapmanız gereken sadece, boruları takmak, baca olarak tabir edilen yere borular ile bağlantı sağlamak ve sobadan yanma esnasında çıkacak dumanın dışarı atılması için, gerekli ortamı hazırlamaktır. Bu aşamadan sonra, odun ya da ateş haznesi olarak bahsedilen bölümlere, yakacak gereçlerini yani odun, tahta ve benzeri gereçleri koyarak, tutuşturma işlemi gelecektir. Alev alma işlemi devam ettikten sonra, kor haline geldiği aşamada, fırın bölümünü kullanabilir, buraya hazırlamış olduğunuz yemekleri 39 santimetre  çapında ya da ebadındaki tepsileri koyarak yerleştirebilirsiniz. Evinizde bulunan davlumbaz, fırın, mikrodalga fırın, set üstü fırın gibi tüm sistemlerin yerine geçebilecek ekonomik yani ücretsiz bir ürün olarak düşünmelisiniz.

Sobanız yandığı andan itibaren, elektrik harcamaz, zaman kaybetmez, hem ısınır, hem pişirir, hem de sıcak tutma özelliğini kullanabilirsiniz. Pişirmiş olduğunuz ürünü servis etmeden önce, fırın haznesinden alarak üst damla denilen bölüme koyabilirsiniz. Bu arada haznede yani ateş ocağında bulunan son durumu ya da alev durumunu da kontrol etmeli ve gerek duyulması halinde, takviye etmelisiniz. Sobanızı ölü olarak tabir edilen konuma alabilir ve bir kalorifer sıcaklığını ya da sabit bir sıcaklık durumunu gündeme getirebilirsiniz. Üst bölüm ise, sıcak su elde edebileceğiniz ve malzeme koyabileceğiniz çok amaçlı bir bölümdür. Pişirme yani fırın bölümünden aldığınız ürünü, bu üst bölümü koyarak, sıcak durmasını sağlayabilirsiniz.

Sobanızda gerekli işlemleri yaptıktan ve ateş hazinesinde bulunan bölüm söndükten sonra, kül kısmını bu haznenin kapağını açarak dışarıya alabilir ve bir daha ki kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Sobanızı tekrar pişirme ya da sıcak tutma amacıyla kullanmak istiyor iseniz, temizlemiş olduğunuz ateş haznesine yine tutuşturucu yardımcı elemanları malzemeleri ile odun gibi asıl yanıcı ve ısıtıcı malzemeleri yerleştirdikten sonra, sayılan işlemleri en baştan tekrarlamalısınız. Gün içerisinde ya da iki günde bir bu işlemi yapmanız, sağlıklı bir şekilde sobanızı kullanacağımız anlamına gelmektedir.