Kış Bahçesi ve Bağ Evlerinde Tercih Edilen Sobalar ve Kullanımları

 

Kış Bahçeleri ve Bağ Evleri, doğayla zaman geçirmek, kalabalıktan, günün yorgunluğundan kaçmak için tercih edilen kendimize ailemize zaman ayırdığımız eşsiz alanlardır. Gün geçtikçe kullanımı artan alanlar evimize dahil ettiğimiz veya arazi değerlendirmek amacıyla yapılan yapılardır. Bu tür alanlarda, hem şık bir atmosfer sağlamak hem de kış aylarında ısınmak için çeşitli şömine ve kuzineler tercih edilmektedir. Tercihler belirlenirken kimi ekmeğini yapmak için fırınlı kimi ateşi izleyebilmek için şömine kimi ise her ikisini de barındıran yeni nesil fırınlı şöminelerden tercih etmektedir. Nurak Kuzine ailesi olarak alanlarda kullanılabilmesi için hem küçük boyutlu şömineler hem de büyük camlı modellerin üretimini sağlamaktayız.

è Tercih Edilen Şömine Sobalar ve Avantajları

 

Şömineler,  Bağ Evleri ve Kış bahçelerinlerine estetik bir görünüm kazandırırken aynı zamanda etkili bir ısı kaynağı olarak da kullanılmaktadır. Şömineler camlı modeller olup kahvemizi, çayımızı içerken bize eşlik eder. Dingin ateş görüntüsü bize hem dinlenme fırsatı verir hem de şöminenin sağladığı ısıyla kış aylarında doğalgaz, kalorifer sistemi gibi sabit düşük ısıdansa bizlere yüksek ısı imkanı sağlamaktadır. Üzerinde kestanelerimizi pişirebilir, çayımızı kaynatabilir ve yemeklerimizi yapabiliriz. Böylece maddi tasarruf da sağlamış oluruz.

 Avantajları:

·        Doğal yakıtlı olması nedeniyle çevreye tam uyum sağlar.

·        Camlı oluşu nedeniyle ortama dekoratif bir görüntü katar.

·        Isı yavaş ve eşit yayılırken bu da uzun süreli ısınma sağlanmasına neden olur.

·        Üst tablasında yemek yapma ve çay demleme gibi işlemlerle de maddi kazanç sağlanır.

 

è Tercih Edilen Kuzine Sobalar ve Avantajları

 Kuzine sobalar, özellikle bağ evlerinde çok amaçlı kullanımı ile öne çıkar hem yemek pişirmemize olanak sağlar hem de ısı ihtiyacımızı karşılar. Genellikle odun yakıtı kullandığımız bu sobalar kalın sacdan imal edilmekte olup hem kömür hem odun yakıtı kullanılan böylelikle geniş alanları ısıtabileceğimiz işlevsel ürünlerdir. Geçmişten günümüze gelen bu gelenek ile özümü kaybetmezken aynı zamanda birçok alanda kendimize katkı sağlamış oluruz. Odun ateşinde pişen yemekler, fırınında pişen ekmekler ateşin ve isin verdiği lezzetle ocakta yapılan yemeklere nazaran çok daha lezzetli olur.

 Avantajları:

 

                      ·        Isının ortamda uzun süre kalmasını sağlar.

·        Dayanıklı yapıları sayesinde uzun kullanım ömürleri vardır.

·        Görsel olarak da alana katkı sağlar.

·        Kuzine fırınında ve üstünde pişen yemekler daha lezzetli olur.

Kış bahçesi ve bağ evlerinde kullanılan şömineler ve kuzine sobalar sadece ısınma değil aynı zamanda dinlenme alanı oluşturmamızı sağlar. Ailemizle oturup zaman geçirebileceğimiz bu alanlar aslında bizim huzur duygusunu en yoğun yaşadığımız alanlardır. Çok yönlü olan bu ürünlerde yemeklerimize lezzet katarken cebimize de katkı sağlar. Oluşturulan bu görsel ortamda arkadaşlarımız ile uzun sohbetler etmemize, kara kışta dahil maksimum ısıyla ısınmanızı sağlar. Doğal yakıt kullanılan bu sobalar çevre kirliliğinin maksimum seviyede olduğu günümüzde enerji verimliliği sağlarken çevre dostu özellikleriyle de yaşadığımız dünyaya katlı sağlar.