**Kuzine Soba Kullanım Kılavuzu**
*Kuzine Soba İlk Kullanımı:*
1. **Ön Hazırlık:** İlk yakış sırasında ön üst kapak açık konuma getirilir ve hemen üst ateş kapağının sağında bulunan sürgü kolunu geri çekilmelidir. Kuzineniz fırınlı ise sağında veya ön alt kısmında bulunan temizlik için yer alan kül sürgüsü daima kapalı olmalıdır. Bu kapak ayda bir kez soba tabanında biriken külü temizlemek için kullanılmaktadır.
2. **Odun Hazırlığı:** İnce kesilmiş odun veya tahta parçalarını iç kısıma hafif dikey şekilde, altında boşluklar olacak şekilde yerleştirin. Odunların altına kağıt veya karton koyarak ateşin daha kolay tutuşmasını sağlayabilirsiniz.
3. **Yakma İşlemi:** Kuzine de alev iyice yanınca sağ sürgü kolunu kapatın. Böylece ateş sobayı çevreleyip , sobanın sağından ateş inerek fırın altındaki boşluktan geçip soldan bacaya çıkacak, bulunduğu ortama ısı miktarı artacak ve alt fırın pişirme konumuna gelecektir.
3. **Pişirme İşlemi:** Ürününüz fırınlı bir kuzine ise , pişirecek olduğunuz yemeğe göre pişirme süresi değişkenlik göstermektedir. Ateşin yüksek harlanması geçmek üzere fırına yemeği sürebilirsiniz. Pişirecek olduğunuz ürün kolay ve kısa sürede pişen ürün ise ara ara kontrol etmenizde fayda sağlayacaktır.
*Kömür Yakmalı Kuzineler İçin Özel Notlar:*
- **Izgara Yerleştirme:** Döküm ızgarayı üst kısımdan ateş yakacak alana yerleştirirken, ızgara üzerinde yazılı olan 'Nurak' kısmını üst tarafa gelecek şekilde yerleştirilmesi gerekmektedir.
- **Ateşlik Sürgüsü:** Ateş kapısında bulunan sürgü kapağını ilk yakış esnasında açık bırakın. Alevlendikten sonra yarı kapalı konumda tutarak yakıt tasarrufu sağlayabilirsiniz.
- **Ateş Kapısı:** Ateş kapısı yakıt atmak ve ilk tutuşturmada elevlendirmek içindir.
- **Alt Fırın Kapağı:** Almış olduğunuz ürün fırınlı ise ; Fırın kısmı olan bu bölümde pişirme işleminden sonra fırın kapağını terlemeye maruz kalmaması için açık konumda tutunuz. Fırın kapağında iki adet kademe yer almaktadır. Pişirilecek ürün dinlenilmeye alındığında ikinci kademeye alınarak buharın çıkması sağlanmaktadır.
- **Boya :** Sobanın dış cephe boyası, ilk kez tepkimeye gireceği için yanma esnasında buhar yapabilir ve koku çıkarabilir. Bir müddet yakıldığında koku kendiliğinden gidecektir. ( İlk yakışlarda ortamı muhakkak havalandırmanızı öneririz.) İlk yakışlarda boyanın kuruması için soba üzeirnde herhangi bir demlik vb ürünler koymayınız. Sobayı ıslak bez ve sıcakken temizlik yapmamalısınız.
- **Camlar :** Camlar özel ısıya dayanıklı ithal seramik camlardır. Camlar kargo esnasında kırılmaması için sizlere demonte olarak gelmektedir. Köpük içerisinde bulunan cam ve fitiller youtube de vaya whatsapp hattımızdan isteyebilecek olduğunuz cam takma videosunu izlyebilirsiniz. Camlar da herhangi bir garanti bulunmamaktadır. Kapağı sert kapatmak . Sıcakken su dökülmesi ve içerisine atılan oduna kapagın vurması sonucunda olumsuzluklar yaşanmaması için dikkatlice kullanılmasına özen gösterilmelidir.
- **Soba Borularının Temizliği:** Soba boruları iç içe girme sıralaması için üretimde içe giren kenarda küçük bir delik bulunmaktadır. Boru montajında bu uygulama ile kolayca montaj sağlayabilirsiniz. Soba boruları kullanıma bağlı olarak belirli aralıklarda temizlenmesi gerekmektedir.
- **Bakım ve Onarım:** Ürünler normal kullanım şartlarında tamir gerektirmez, sadece düzenli bakım gerektirir. Herhangi bir ihtiyacınız olduğunda firmamızı arayarak bilgi ve yardım alabilirsiniz.
Bu kılavuz, kuzine sobanızı etkili ve güvenli bir şekilde kullanmanızı sağlayacaktır. Herhangi bir sorunuz veya ek bilgi talebiniz olduğunda lütfen bize ulaşın.