Kuzine Pişirme ve Isıtma Alanı Etkileri Nelerdir ?

Kuzine Pişirme
ve Isıtma Büyüklük Alanları
Sadece ısınma mı , yoksa hem ısınma hem de yemek pişirmek için mi kullanılacak?
Kuzine sobalar, tek başına bir ısıtma aracının ötesinde, birden çok işlevli bir soba türü olarak tercih edilmektedir. Kullanım amacınıza göre doğru modeli tercih ederek, hem enerji verimliliği hem de kullanım kolaylığı bakımından önemli fark yaratmaktadır.
Bunun yanında sobayı kuracak olduğunuz alanın montalaması, sıvası, boyası ve sızdırmaz pencere camları önem arz ettiren sıcaklığın değişkenliğini fark ettiren detaylardır.
Kuzine
Sobalar: Isıtma ve Pişirme Uzmanı
Kuzine sobalar, özellikle kırsal alanlarda
çok amaçlı kullanım için geliştirilmiş olduğumuz sobalardır. Hem ısınabilme hem
de yemek pişirebilmek için ideal bir araçtır.
Isıtma
Özelliği:
- Geniş ateş haznesi sayesinde kurulduğu alanı etkin bir
şekilde ısıtmaktadır.
- Isının bacaya giderken fırının ve sobanın solundan
geçip fırın altından ve sobanın altından geçerek, sağdan bacaya çıkması
ile yüzeye yayılan ısı ile bulunduğu ortamı kısa sürede ısıtma
sağlamaktadır. Bunun yanında sıcak su tankları ile suyunuzu ısıtabilir ve
musluğa sıcak su takviyesi yapabilmektesiniz.
- Sobadan bacaya çıkan borular sayesinde borunun ortama
verdiği ısı bir hayli fazladır.
Pişirme
Özellikleri:
- Fırın bölmesi sayesinde ekmek, börek, yemek ve tepsi
yemekleri gibi ürünler pişirilebilir.
- Üst tablasında tencere yemekleri kolaylıkla yapılabilir
güğümde su kaynatabilir ve ocak
gibi kullanılabilir; çaydanlık, tencere, kahve cezvesi kolayca
yerleştirilebilir.
- Odun veya kömür sıcaklığıyla pişen yemekler yemeğinize
lezzet katmaktadır.
- Bacaya gidecek olan ateş fırının solunu altını ve sağından
geçeceği için fırın eşit şekilde pişirecektir.
Alan
Büyüklüğüne Göre Model Seçimi
Küçük
Alanlar İçin:
- Tek odalı veya küçük alanlı mekanlarda kullanılacaksa:
- Kompakt, küçük boyutlu kuzine sobalar tercih edilmelidir.
- Bu modeller sırasıyla ;
- Zigana şömine 50 - 70 m2
- Fırınsız bungalov
50 - 60 m2
- Uranüs şömine
100 – 150 m2
- Çanakkale şömine 100 - 150 m2
- Kaçkar şömine 100 m2
- Uranüs Üç camlı şömine 100 m2
- Hem yer tasarrufu hem de daha fazla yakıt tüketiminin
önüne geçilmesini sağlar.
Büyük
Alanlar İçin:
- Geniş salon, mutfak salon birlikte kullanım alanları:
- Büyük gövdeli ve çift bölmeli (pişirme - ısıtma) kuzine sobalar idealdir.
- Isıyı uzun süre muhafaza etmektedir, geniş hacimli
fırınlarıyla aynı anda yemek yapma imkanı sunar.
- Ateş bacaya çıkarken fırını çevreleyerek çıktığı için
ortamda ısıyı daha fazla kalmasını sağlamaktadır.
- Bu
modeller sırasyla ;
- Venüs kuzine 120 – 135 m2
- Kapadokya kuzine 150 m2
- Camlı kömür kuzine 100 m2
- Camlı odun kuzine
70 m2
- Beta kuzine soba
120 m2
- Fırınlı bungalov
kuzine 120 m2
- Aybars kuzine soba 140 m2
- Camlı maxi şömine
160 - 200 m2
- Özel seri kuzine 150 m2
- Maşinga kuzine soba 180 m2
- Yandan fırın beta kuzine 120 m2
- Yandan fırın Kapadokya kuzine 140 m2
- Perçinli kuzine 100 m2
- Fırınlı Zigana şömine 100 m2
- Lüks fırınlı şömine soba 150 - 200 m2
- Sac kapak odun kuzinesi 70 m2
- Sac kapak kömür kuzinesi 100 m2
- Güveç kuzinesi 80 m2
- Satürn kuzine soba 70 m2
Şömine
Sobalar: Estetik ve Isı Kaynağı
Şömine sobalar, daha çok estetik ve atmosfer
yaratan sobalar olarak bilinmektedir. Ancak bazı modellerde sınırlı pişirme
olanakları da sunulmaktadır.
Isıtma
Özelliği:
- Camlı kapak sayesinde doğrudan alevlerin görüntüsünü
sunmakta olup seyir zevki sunmaktadır.
- Odun ve Kömür kullanılmakta olup yüksek kalorili ısı
yaymaktadır.
- Isıtma alanı genellikle orta değişiklik yaşam
alanlarıdır.
- Modele göre ısıtma kapasitesi değişmektedir.
Pişirme
Özelliği (Bazı Modellerde):
- Nurak Şömine sobalarda üst kısımda su kaynatma veya
yemek ısıtma imkanı sunulmaktadır.
- Fırın üstte ve fırın
altta şömine modellerimiz mevcuttur.
- Camlı şöminelerin yanında fırınında kullanılması
şömineleri tercih sebebini arttırmaktadır.