Pelet Soba Şömine
Her geçen gün alternatif yakıtlara olan ilgi artmaktadır. Alternatif ısınma yöntemi olan pelet sobaları günümüzde merak konusu haline gelerek sıklıkla tercih edilmektedir. Pelet sobalar kışın soğuklarda evimizi ısıtırken aynı zaman da temizlik açısından az kül çıkarmaktadır. Temizliği kolay olan bu sobalar hem ekonomik hem kolay bakımıyla günümüzde sıklıkla tercih edilmektedir.
Pelet Yakıtı Nedir ?
Pelet odun yongaları, zirai ürünler, ekin sapları, badem, ceviz, fındık kabukları, talaş hatta atık kâğıt benzeri ürünlerin öğütüldükten sonra yüksek basınç altında sıkıştırılması ile elde edilmektedir. Silindirik yapıda olan pelet doğal bir yakıttır. Sürdürülebilir bir kaynak olan bu yakıt birçok farklı maddeden üretildiğinden özellikleri de farklılık gösterebilmektedir. Pelet, yüksek enerji verimliliği ve düşük emisyon oranlarına sahiptir, bu da pelet sobalarını çevre dostu bir seçenek yapmaktadır.
Peletin Tarihçesi
Pelet sobalar 20.yüzyılın ortalarında enerji krizlerini giderebilmek amacıyla ortaya çıkmıştır. 1970’lerde ki petrol krizi ile birlikte sürdürülebilir ve yerel kaynaklara olan ihtiyaç arttı. Bu dönemde pelet sobalar popülerlik kazanmaya başladı. Odun atıkları ve tarımsal kalıntılar gibi biyokütle peletlerin kullanılması hem çevreci hem de ekonomik bir çözüm olarak görüldü.1980’lerden itibaren teknoloji gelişmeye başladıkça pelet sobalar daha verimli hale gelmeye başladı. Otomatik besleme sistemleri bulunan sobalar günümüzde hem kırsal hem de kent yaşamında kullanıma uygundur.
Pelet Sobanın Avantajları
Çevre Dostu Isınma
Fosil yakıtlarla kıyaslandığında düşük karbon salınımına sahiptir bu özelliğinden ötürü sürdürülebilir enerji kaynaklarına katkı sağlamaktadır.
Yüksek Verimlilik
Pelet sobalar yakıtın yüksek bir kısmını enerjiye dönüştürür ve daha az yakıtla daha fazla ısı verimliliği sağlar.
Otomatik Yakıt
Pelet sobalar genellikle otomatik besleme sistemine sahiptir manuel olarak yakıt eklemek yerine tek seferde hazneyi doldurabilirsiniz yakıt bittikçe soba haznesinden otomatik yakıt çekmektedir.
Düşük Atık Üretimi
Pelet yakıtları tam yanma sağladığı için kül oldukça az çıkmaktadır.
Yakıtın Kolay Muhafazası
Pelet torbada saklanmaya uygundur. Yapılarından dolayı kömür ve oduna göre daha az yer kaplar ve daha temiz bir şekilde saklanabilir.
Estetik Tasarım
Farklı tasarım ve boyutlar ile üretilen bu sobalar hem modernliğe hem de gelenekselliğe uyum sağlamaktadır. Camlı modeller ateşin görüntüsünü dışarıdan
görmemizi sağlayarak bizlere de keyifli anlar yaşatır.
Pelet Yakıtı Nasıl Muhafaza Edilmelidir?
Pelet yakıtın verimliliğini koruyabilmesi için doğru koşullarda saklanması gerekmektedir. Pelet yakıtı neme ve suya karşı hassas olmakla birlikte nemli
ortamlarda şişme yapabilmektedir. Kuru alanlarda ve suya temas etmeden saklanmalıdır. Peletleri kendi ambalajından çıkarmadan yerle temas olmayan bir
alanda saklamalısınız yerden nem çekerek hava sirkülasyonu olabilmektedir. Oda sıcaklığında ve güneş ışığı olmayan bir ortamda saklayabilirsiniz.
Pelet sobalar çevre dostu ve ekonomik ısınma sağlarken estetik ve işlevsel bir alternatiftir.Temizlik ve islenmenin az olduğu bu sobalar bakım kolaylığı nedeniyle günümüzde sıklıkla tercih edilmektedir.
Bu kategoride ürün bulunamadı.